هر کس خواهان " خودشناسی" و "دگرشناسی" و درک و فهمِ "روانشناسی تحلیل رفتار متقابل" است؛ شایسته است در اولین فرصت، کتابِ " وضعیت آخر" نوشته ی تامس.آ.هریس را تهیه و با تمرین بخواند.این کتاب کاربردی توسط اسماعیل فصیح ترجمه و در تهران و به واسطه ی انتشارات فاخته،منتشر شده است.

هریس در این کتاب روشی را ابداع و ارائه کرده است تحت عنوان: " کودک" ، " والد " و " بالغ " که به سادگی فرایند تکاملی انسان را ضمن شناسایی، معرفی نموده است.

کودک بیانگرحالتی از شخصیت است که ذهنی پاک و بدون آلودگی دارد،روی حرف هایش اصرار و سماجت ندارد،نگاهی زیبا،مساعد و ساده به جهان و امور آن دارد و از خود رفتار(= کلام+عمل)ی ملایم و لطیف ونرم بروز می دهد.مودب است و حرف شنو.

والد بیانگر حالتی از شخصیت است که خود را بسیاردان می داند و نشان می دهد، با دیگران به خصوص با کسانی که به نام و نان رسیده اند می ستیزد،از خود جملات تحکم آمیزصادر می کند و مرتب امر و نهی می نماید، چشم دیدن دیگران را ندارد، کینه جوست،پیوسته ملامت،اعتراض و غرولند می کند،خود را مربی همه و ناظم امور می داند.

بالغ بیانگر حالتی ازشخصیت است که استقلال ذهنی،روانی و روحی فرد را نشان می دهد.او به لحاظ ذهنی،روانی و روحی پخته است. توان بالایی در تمییز درست از نادرست دارد،عدالت طلب است و تعدیل گر، خیرخواه است و خیرپیشه،دیده بان است و گرا دهنده،الهام بخش است و هادی،نقاد است و نقد پذیر، عقلی فعال و ذهنی خلاق دارد،ساطع گر امید و نوید و انرژی مثبت است.

یادآوری: حال هر کس باید خود را قضاوت کند ببیند در تعامل با دیگران کدام بعد از شخصیت خود را بروز می دهد و همچنین ارزیابی نماید و جنبه بروز یافته ی طرف متعامل را نیز شناسایی نماید.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها